Szerencsekerék forgatásával minden Solanie termékünkre 15-20 % kedvezményt lehet igénybe venni.
Ingyenes kiszállítás 12.000 ft felett.
Kategóriák
Kategóriák
Keresés
Profil
Kosár
-
Kategóriák
Akciók
Bio élelmiszerek
CBD termékek
Kozmetika
Dekorkozmetika
Szépség
Öregedésgátló
Fodrászat, hajápolás
Gyermek gyógyászat
Multivitaminok
Daganatos betegségek, immunerősítők
Szív és érrendszer
Csontok,izületek
Cukorbetegség
Fogápolás
Izomműkodés
Pajzsmirigy probléma
Pszichés problémák
Szemészeti problémák
Vérszegénység, vashiány
Emésztőrendszer és májműködés
Húgyúti rendszer és veseműködés
Alvás, hallás, fejfájás, idegrendszer
Allergia
Légzőrendszer
Nők egészsége
Vágykeltés
Állatkozmetika
Blog
FOKHAGYMA 60db-os kapszula
1 890
Ft
Kosárba
Torok, száj és orr egészsége
Légzőrendszer
Torok, száj és orr egészsége
Előző termék
Következő termék
FOKHAGYMA 60db-os kapszula
Cikkszám:
1347
1 890
Ft
Szállítási idő
:
1-2 munkanap
Szállítási partnerünk
:
MPL
Szállítási költségek
:
500
További adatok
Kosárba
A fokhagyma hivatalos jegyzékben szereplő egészségtámogató hatásai:
1. Hozzájárul a szív és az érrendszer egészségének megőrzéséhez.
2. Elősegíti a normál koleszterin és vérzsírszint fenntartását..
3. Támogatja a szervezet védekezőképességét.
4. Hozzájárul a torok és a tüdő egészségének megőrzéséhez.
5. Fogyasztása kedvező hatású a cukoranyagcserére.
6. Segít fenntartani a máj egészséges működését.
Részletek
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Nyomtat
Ajánlom
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek
1. A SZÍV ÉS AZ ÉRRENDSZER EGÉSZSÉGÉT TÁMOGATÓ HATÁSA
Számos kutatásban igazolódott már, hogy a fokhagyma lassítja az érelmeszesedés előrehaladását (Koscielny, Gadidala, Orekhov).
Egy standardizált fokhagymaport tartalmazó készítmény napi 300 mg adagolás mellett, 4 éven keresztül történő fogyasztása csökkentette az aorta rugalmasságának romlásást a kor előrehaladtával
A berlini Humboldt Egyetemen végzett randomizált, placebo-kontrollos klinikai vizsgálat eredményei alapján egy fokhagymaporból készült drazsé 4 éven keresztül történő fogyasztása 5-18%-kal csökkentette az aortákban a zsíros lerakódások (plakkokat) növekedését, sőt egyes esetekben enyhe csökkenés is megfigyelhető volt
A fokhagymapor alkalmazása a vérnyomáscsökkentésben is eredményesnek bizonyult. Egy ausztráliai klinikai vizsgálatban résztvevők magas vérnyomásban szenvedtek. A betegek 12 héten keresztül naponta 4 kapszula (960 mg melynek allicisztein tartalma 2,4 mg) fekete fokhagyma kivonatot tartalmazó készítményt fogyasztottak, és szisztolés vérnyomásuk átlagosan 10 Hgmm-rel csökkent a placebo készítményt fogyasztókkal szemben
Összegző tanulmányok szerint, amelyben mind egészséges, mind magas vérnyomásban szenvedő betegek is részt vettek az egyes kutatásokban, a fokhagyma rendszeres fogyasztása átlagosan 5 Hgmm-rel csökkentette a szisztolés, és 3 Hgmm-rel a diaszisztolés vérnyomást. (Ried2, Ried3) Magas vérnyomásban szenvedő betegeknél a csökkenés még eredményesebb volt
2. A NORMÁL KOLESZTERIN ÉS VÉRZSÍRSZINT FENNTARTÁSÁT TÁMOGATÓ HATÁSA
A fokhagyma további előnyös élettani hatása, hogy kutatások alapján csökkenti az összkoleszterin és az LDL-koleszterin szintjét, amely szintén összefüggésbe hozható a szív és érrendszerre gyakorolt pozitív hatásával. Összefoglaló tanulmány alapján a különböző fokhagymakészítmények átlagosan 15 mg/dl-rel csökkentették az összkoleszterin és 6 mg/dl-rel a LDL- koleszterinszintet, magas koleszterinszinttel rendelkező betegek esetén, a placebóval összehasonlítva. A javulás ennél is erőteljesebb volt azoknál, akik a fokhagymát több mint 8 héten keresztül fogyasztották és akiknek a koleszterinszintjük a hatértérékhez közeli volt
Egy újabb összefoglaló tanulmányban is hasonló következtetéseket vontak le, a fokhagyma ez alapján is javította az LDL-, a HDL- és az apolipoprotein-A szintet azok esetében, akiknél szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata nagyobb
A fokhagymát napi 1200mg-os adagolás mellett napi 3 g halolajjal kiegészítve szintén pozitív eredmények születtek a koleszterinszint javítását illetően. A fokhagyma önmagában 11,5%-kal csökkentette az összkoleszterinszintet, halolajjal kiegészítve 12,2%-kal. Az LDL-C koleszterinszint a fokhagyma fogyasztása esetén 14,2%-kal, halolajjal kiegészítve 9,5%-kal csökkent
3-4. A SZERVEZET TERMÉSZETES VÉDEKEZŐKÉPESSÉGÉT, VALAMINT A TOROK ÉS A TÜDŐ EGÉSZSÉGÉNEK MEGŐRZÉSÉT TÁMOGATÓ HATÁSA
Egy Egyesült Királyságban végzett előzetes klinikai kutatás azt mutatta, hogy a téli hónapokban 12 héten keresztül napi egy fokhagymakapszula szedése kb. 63%-kal csökkentette a megfázások számát a placebóhoz képest, továbbá a tünetek mutató napok száma is kb. egy nappal csökkent
Egy spanyolországi idősek otthonában élő betegek körében végzett kisebb klinikai vizsgálat azt is kimutatta, hogy 36 héten keresztül napi egy kapszula fokhagyma és hagymapor kombinációját szedők körében a résztvevők csupán 12%-ánál jelentkeztek megfázásos tünetek, míg a placebót szedők 45%-ánál mutatkozott valamilyen tünet
A fokhagyma antibakteriális hatásáért feltehetően a benne található kénvegyületek a felelősek
A hatás úgy alakul ki, hogy a ezek a kénvegyületek inaktiválják azokat az enzimeket, amelyek a baktériumok növekedéséhez szükségesek
Egyes in vitro kutatásokban a különböző fokhagymakivonatok antibakteriális hatását bizonyították több mikobaktériumtörzzsel szemben, (pl: Mycobacterium tuberculosis). Ezek a baktériumok különböző légzőrendszeri megbetegedéseket okoznak
5. A CUKORANYAGCSERÉT KEDVEZŐEN BEFOLYÁSOLÓ HATÁSA
2-es típusú cukorbetegségben szenvedő felnőttekkel végzett klinikai kutatások összefoglaló tanulmánya alapján napi 600-1500 mg fokhagymapor 2 mg/dl-rel csökkentette az éhgyomri vércukorszintet a kontrollcsoporthoz képest
Egy másik vizsgálatban a fokhagyma metforminnal (2-es típusú cukorbetegség kezelésére alkalmazott gyógyszerrel) kombinálva 70%-kal jobban csökkentette az éhgyomri vércukorszintet, ahhoz képest, mint amikor a metformint önmagában alkalmazták
6. A MÁJ EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉT TÁMOGATÓ HATÁSA
Egy indiai összefoglaló tanulmány szerint a napi 800-1600 mg fokhagymapor csökkentheti egyes májenzimek megemelkedett értékét, úgy, mint az aszpartát-aminotranszferáz (AST) és alanin-transzamináz értékét (ALT). Ezen enzimek értéke akkor lehet emelkedett értékű, hogyha a májban vagy egyéb szervekben valamilyen károsodás következik be
Nem alkoholos zsírmáj betegségben szenvedőknél végzett klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy egy fokhagymapor készítmény napi 4x400 mg-os adagolás mellett, 12 héten keresztül fogyasztva a betegek 51-62%-ánál csökkentette a betegség súlyosságát a placebóval szemben. Ezen felül javult a legtöbb májenzim és az LDL-koleszterin szintje is.
ADAGOLÁS Naponta 2-3x1 kapszula.
FOGYASZTÁS Kapszulaként fogyasztva ► Bő folyadékkal lenyelve.
Teaként fogyasztva ► A kapszulák tartalmát szórja egy pohárba, majd öntse fel 2 dl forró, de legalább 50 °C-os (csapmeleg) vízzel. Elkeverés után azonnal fogyasztható. A torok és a tüdő egészségének támogatása céljából ezen a módon ajánlott fogyasztani vagy mézben elkeverni. Ismerje meg, hogyan és miért érdemes teát készíteni a kapszulákból!
Folyadékban elkeverve ► A kapszulák tartalma bármilyen folyadékban elkeverhető (pl. méz, joghurt, kefír stb.)
ÖSSZETEVŐK Kapszulánként 600 mg fokhagyma (Allii sativi bulbus) SonicFine® szuperfinom instant gyógynövénypor, kapszulahéj:zselatin.
Adatok
delivery_cost
:
800
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Véleményt írok!
Árukereső.hu
Akciók
Bio élelmiszerek
CBD termékek
Kozmetika
Dekorkozmetika
Szépség
Öregedésgátló
Fodrászat, hajápolás
Gyermek gyógyászat
Multivitaminok
Daganatos betegségek, immunerősítők
Szív és érrendszer
Csontok,izületek
Cukorbetegség
Fogápolás
Izomműkodés
Pajzsmirigy probléma
Pszichés problémák
Szemészeti problémák
Vérszegénység, vashiány
Emésztőrendszer és májműködés
Húgyúti rendszer és veseműködés
Alvás, hallás, fejfájás, idegrendszer
Allergia
Légzőrendszer
Nők egészsége
Vágykeltés
Állatkozmetika
Blog
Belépés
E-mail
Jelszó
Belép
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszavamat
Kategóriák
Profil
Kosár
0
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az
Adatkezelési tájékoztató
ban talál.
Működéshez szükséges cookie-k
Marketing cookie-k
Analitikai cookie-k
Cookie-k személyre szabáshoz
Beállítások
Elfogadom